Rechtvaardigheid, gelijkheid, diversiteit, inclusie, veiligheid (Justice, Equity, Diversity, Inclusion, Security – JEDIS)

We willen dat klimaatactivisme inclusief is en dus engageren we ons ertoe geen groepen uit de samenleving uit te sluiten. Om een ​​bewuste inspanning te leveren dat de strijd voor gerechtigheid niet kan worden gedaan zonder erkenning van en naast queer Justice, raciale gerechtigheid, gerechtigheid voor mensen met een handicap, vrouwenrechten, inheemse rechten en mensenrechten.

We creëren hier weerstand voor rechtvaardigheid, gelijkheid, diversiteit, inclusie en veiligheid. Dat betekent actief streven naar het afwijzen van onderdrukkingssystemen binnen Code Rood en daarbuiten.

We treffen de nodige maatregelen om de actie zo toegankelijk mogelijk te maken. Er is nog heel wat werk aan de winkel en we willen ons verbeteren. Als je ons advies wil geven of actief wil meehelpen, aarzel zeker niet om ons te contacteren.

Mobilisatie

We proberen een bredere en meer inclusieve coalitie op te bouwen.

Actie

Wij creëren inclusieve acties om toegankelijk te zijn voor mensen met een zichtbare of niet-zichtbare beperking. We bieden een buddy-systeem aan om mensen met een beperking te begeleiden.

Training

De principes Rechtvaardigheid, Gelijkheid, Diversiteit, Inclusie en Veiligheid maken deel uit van het trainingsprogramma.

Juridisch

Voorafgaand aan de actie zullen we een juridische briefing houden, waarbij we ook zullen kijken naar de specifieke risico’s voor vrouwen, LGBTQIA+-mensen, niet-blanken, buitenlanders, minderjarigen en politiegeweld.

We werken samen met juridische waarnemers om politiegeweld te monitoren.

We werken volgens een principe van solidariteit tussen alle organisaties en alle mensen die deelnemen aan de actie.

Duurzaam activisme

We dragen zorg voor de activisten. Voor, tijdens en na de actie.

Logistiek

We proberen de toegankelijkheid en veiligheid voor iedereen te garanderen, met respect voor het milieu.

Vrijwillige babysitters kunnen op de kinderen passen van ouders die deelnemen aan de actie.

Gezondheid

We vragen iedereen met symptomen van COVID 19 om niet deel te nemen aan de actie. Als je geen symptomen hebt: gelieve een zelftest uit te voeren voor de actie, en een mondmasker te dragen in binnenruimten

Download the JEDIS Handbook here