Fingers

We hopen dat je je er klaar voor voelt (zo niet, kijk dan gerust even rond hier), en dat je er evenveel naar uitkijkt als wij…

Het is tijd om je deelname te bevestigen. En om te kiezen aan welk deel van de actie je zal meedoen. Neen, we gaan je niet alles verklappen… het is belangrijk om een beetje mysterie te behouden. Dat gezegd zijnde, kunnen we wel een tipje van de sluier oplichten.

Heb je al een affiniteitsgroep?

Je neemt deel aan deze actie met een buddy, iemand die voor jou zorgt en omgekeerd. Jij en je buddy maken deel uit van een affiniteitsgroep van tussen de vier en tien mensen die gedurende de hele actie bij elkaar blijven. En met je affiniteitsgroep neem je deel aan een ‘finger’, een grote groep activisten met een precieze functie en route.

Als je nog geen buddy of affiniteitsgroep hebt, vraag eens rond of maak gebruik van de actietrainingen om buddy’s te vinden en/of een affiniteitsgroep te vormen. Nog steeds niet gevonden? Geen paniek: op de grote dag is er genoeg tijd om je perfecte match te vinden tussen de aanwezige activisten.

Kies je finger!

Hoe kies je? Er zijn veel mogelijke criteria: taal, dagen dat je beschikbaar bent, ervaring met burgerlijke ongehoorzaamheid, risico’s die je bereid bent te nemen,…  Al deze informatie is hieronder samengevat:

 ElephantFrogBeaverSharkBeeBatAnt
Risico’sAanzienlijkAanzienlijkAanzienlijkGemiddeldAanpasbaarGemiddeldZeer laag
BegeleidingsniveauHoogHoogHoogHoogLaagGemiddeldhoog
Vereiste aanwezigheidWoensdag tot donderdagWoensdag tot donderdagWoensdag tot donderdagDonderdag overdagDonderdag of vrijdagVrijdagavond tot zaterdagEven welke dag
TaalFRNLENFRFR, NL, ENFR, NL, ENFR, NL, EN

Vergeet niet dat op woensdag en donderdag (d.w.z. in de Elephant, Frog en Beaver fingers) de meeste mensen nodig zijn.

Heb je al een beslissing genomen? Schrijf je hier in.

Opgepast, voor het geval dat je al een buddy of een affiniteitsgroep hebt gevormd, voor deze inschrijving hebben we maar één inschrijving nodig per affiniteitsgroep. We bezorgen je spoedig de aanvullende informatie voor jouw finger. Vlak voor de actie ontvang je het adres van de briefinglocatie ergens in België, vanwaar we vertrekken richting het doelwit. Alle informatie die je ontvangt, dien je te delen met de affiniteitsgroep waarmee je je hebt ingeschreven! 

Meer informatie over de fingers

Wil je, voordat je een keuze maakt, meer weten over de sfeer en de functie van de verschillende fingers? Kom, we nemen je mee op reis om de zeven beestjes te ontdekken die wraak zullen nemen op de fossiele brandstofindustrie.

Mieren, formicidae van de orde vliesvleugeligen, vormen meer dan 12.000 geclassificeerde soorten: sommige bereiden voedsel voor activisten, andere bevoorraden hen, vervoeren en vertroetelen hen. Mieren zijn onmisbaar voor het ecosysteem en bouwen constructies van onvermoede omvang onder de grond en uit het zicht.

Risico’s: zeer laag

Begeleidingsniveau:hoog

Vereiste aanwezigheid: eender welke dag en zolang je kan/wil

Taal: FR, NL, EN

De olifant, een proboscidea zoogdier uit de Elephantidae familie, ziet er altijd vredelievend uit. Maar vergis je niet: dit dier is niet machteloos. Met zijn uitzonderlijke kracht is hij vastberaden om Engie en zijn kompanen ter verantwoording te roepen.

Risico’s: hoog

Begeleidingsniveau:hoog

Vereiste aanwezigheid: (minstens) woensdag tot donderdag

Taal: FR

De kikker, een ambitie van de orde Anurans, mag niet verward worden met de pad: in tegenstelling tot de pad heeft hij geen ruwe huid, scheidt hij geen giftige stoffen af en explodeert hij zijn tarieven niet om recorddividenden uit te keren. Met zijn lange poten en gladde huid kan hij indrukwekkende sprongen maken om aan kwaadwillige vingers te ontsnappen.  

Risico’s: hoog

Begeleidingsniveau:hoog

Vereiste aanwezigheid: (minstens) woensdag tot donderdag

Taal: NL

Castoridae van de orde Rodentia, bevers zijn ijverige en gewetensvolle werkers: door de stroom van dividenden te reguleren en licht te schijnen op schandalen in de fossiele brandstofindustrie, spelen ze een zeer belangrijke rol voor de biodiversiteit.

Risico’s: hoog

Begeleidingsniveau: hoog

Vereiste aanwezigheid: (minstens) woensdag tot donderdag

Taal: EN

Selachii van de Chondrichthyes klasse, haaien worden vaak afgeschilderd als solitaire superrovers. Echter zijn de meeste soorten erg sociaal en kunnen ze gemakkelijk georganiseerde groepen vormen, hetgeen indrukkende voorbeelden zijn van veerkracht. (Deelnemers aan de shark finger kunnen zich later aansluiten bij de bee of bat finger.)

Risico’s: gemiddeld  

Begeleidingsniveau:hoog

Vereiste aanwezigheid: donderdag overdag

Taal: FR

Er zijn meer dan 20.000 soorten bijen in de wereld, gegroepeerd in de anthophila clade. Ze vliegen zelfstandig in kleine autonome groepjes naar de bloemen van hun keuze, maar vormen niettemin samen een krachtige zwerm die de onoplettende CEO bedreigt met zijn meervoudige steken…

Risico’s: aanpasbaar

Begeleidingsniveau:laag

Vereiste aanwezigheid: (minstens) donderdag of vrijdag

Taal: FR, NL, EN

De vleermuizen van de superorde Laurasiatheria loeren overdag in het donker terwijl ze zich klaarmaken voor actie; als het schemert spreiden ze hun vleugels uit en kondigen ze de schaduw aan die zich uitstrekt over het fossiele kapitalisme.

Risico’s: gemiddeld

Begeleidingsniveau:gemiddeld

Vereiste aanwezigheid: vrijdagavond tot zaterdag

Taal: FR, NL, EN

Tot binnenkort!

Het actieteam van Code Rood.